Intelektuální hra

Intelektuální hra

Pokud vás už nebaví sedět celé dny u počítače a chtěli byste zažít něco zajímavého, co alespoň trochu prověří vaše myšlení, úniková hra by vás měla chytnout.

Intelektuální hra

Vzhledem k tomu, že valná část hlavně mladší generace svůj volný čas tráví u počítače, případně před televizními přijímači, je skoro nemožné je vytáhnout někam ven za zábavou. Tedy pokud se nejedná o hospodu. A to je trochu škoda. I když existuje na počítač celá řada titulů, které jsou bez nejmenších pochyb skutečně velice zábavné, zažít něco reálnější je alespoň jednou za čas docela potřeba. Proto byste se měli alespoň jednou týdně odlepit od počítače a vyrazit ven za zábavou.

Hádanka

Jak již bylo naznačeno níže, není potřeba jít rovnou do hospody, ale můžete vyzkoušet i něco jiného, co vaše smysly neotupí, ale naopak je nabrousí jako břitvu. Hlavně vaše intelektuální schopnosti dostanou pořádně zabrat. Vyrazte ven a navštivte únikovou místnost Pardubice Enigmaescape. Uvidíte, že nebudete litovat.

Nečekejte ale žádnou třeskutou zábavu, spíše naopak. Skutečně se jedná o intelektuální záležitost, při které budete muset používat svůj intelekt více, než je u zábavy u počítače běžné. Nečekejte ale zase nic extra náročného. Pár hlavolamů vám ale může trochu dát zabrat. Cílem hry je dostat se z místnosti. A to ne v libovolném čase, ale v poměrně krátké časové lhůtě, která čítá jednu hodinu. Jakmile nevyřešíte všechny potřebné hádanky, které pro vás znamenají svobodu, prohráváte. Pro jednoho člověka je to docela komplikované, a proto také tuto hru hrají prakticky vždy týmy.

Puzzle

Vhodný tým

Tým vám samozřejmě přidělen nebude, takže v případě, že máte zájem hrát sami, většinou máte smůlu. Poskládání týmu by pro vás však nemělo být příliš problematické. Není nutné zapojovat rovnou intelektuální elitu, pořád se jedná primárně o zábavu, takže prostý selský rozum by měl také stačit. Skvělé navíc je, že hra není věkově omezená. Můžete tak vybrat do svého týmu klidně i nezletilce, pokud budou mít zájem. Kupodivu i mladé lidi tento druh zábavy docela baví. Záhady jsou totiž v kurzu vždycky, zvláště jejich luštění.